Boek uw overnachting!
+
RESERVEER NU!
Stel hier uw vraag!
+
Reserveer nu!
+

Een leuke teambuilding organiseren: tips

Tegenwoordig lijken teambuildings haast schering en inslag. En terecht: voor een bedrijf is er immers niets zo belangrijk als een goed samenwerkend, productief team. Om de banden tussen uw werknemers te versterken is een leuke teambuilding de perfecte oplossing. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de teambuilding goed georganiseerd wordt. Ter Elst geeft u alvast enkele tips voor een geslaagde teambuilding!

Wat is een teambuilding?

Het doel van een teambuilding is om elkaar beter te leren kennen; om elkaars kwaliteiten te ontdekken en hier beter rekening mee te kunnen houden op de werkvloer. Tevens leert iedereen elkaar op een andere manier kennen, waardoor de persoonlijke banden versterkt worden. Hou dus zeker dat doel in het achterhoofd wanneer u een teambuilding gaat organiseren. Kies ook een activiteit waar alle deelnemers zich in kunnen vinden. Organiseer bijvoorbeeld geen hindernissenparcours in de hoogte als u weet dat er mensen met hoogtevrees bij zullen zijn.

Ter Elst geeft u alvast enkele tips voor een geslaagde teambuilding!

Leuke teambuilding activiteiten en ideeën

Een hindernissenparcours is uiteraard niet de enige mogelijke teambuilding activiteit. Een spannend partijtje petanque, handboogschieten met het hele team, een spelletje levensechte Cluedo, samen de kneepjes van het cocktailshaken onder de knie krijgen, en zo gaat de lijst nog wel even door: er zijn tal van teambuilding activiteiten om uit te kiezen! Bovendien hoeft dit helemaal niet duur te zijn. Een goedkope teambuilding kan eveneens zeer effectief zijn! Zorg er gewoon voor dat uw team elkaar eens leert kennen op een andere plaats dan de werkvloer; een andere locatie zal sowieso bevorderend werken.

Leuke teambuilding in Antwerpen? Bij Ter Elst!

Plan de teambuilding goed op voorhand

Zorg ervoor dat u de teambuilding niet last minute moet voorbereiden. Dit zorgt voor stress bij uzelf én bij de deelnemers. Iedereen moet ruim op voorhand worden ingelicht zodat er zeker tijd kan worden vrijgemaakt. Op die manier heeft u ook genoeg tijd om toffe teambuilding activiteiten te zoeken en zelfs met iedereen te overleggen welke ideeën hen al dan niet aanspreken.

Geef voldoende informatie over de teambuilding

Het kan leuk zijn om wat mysterie te creëren rond een teambuilding, maar geef wel voldoende informatie mee aan de deelnemers zodat zij zich kunnen voorbereiden. Moet er sportkledij of aangepast schoeisel gedragen worden? Zal er een maaltijd aanwezig zijn of moet iedereen zelf eten meebrengen? Zal de teambuilding binnen of buiten doorgaan? Het zijn allemaal belangrijke punten die u toch best op voorhand meegeeft aan uw team.

 

Leuke teambuilding in Antwerpen? Bij Ter Elst!

Zorg er ten slotte voor dat iedereen, ook uzelf, met volle teugen van de teambuilding kan genieten! Bent u op zoek naar de juiste locatie voor een avontuurlijke outdoor teambuilding? Of wilt u liever iets creatiefs doen binnenshuis? Contacteer dan Ter Elst, want wij bieden een uitgebreide waaier aan van originele teambuilding activiteiten!